Нона Караджова обвини Лечков, че създава проблеми, а той нея, че не е наясно какво прави

Йордан Лечков беше прекрасен футболист, всички помним неговия фантастичен гол с глава на световното първенство в САЩ, но това не му дава право да нарушава правилата.
Това заяви министърът на околната среда и водитеНона Караджовапо бТВ, цитирана от БГНЕС.
Поводът беше, че кметът на Сливен Йордан Лечков иска 20% авансово плащане по проект по Оперативна програма „Околна среда“ за смяна на канализационната и водопреносната мрежа в Сливен. Според Караджова договорите са подписани при 10% авансово плащане и това важи за всички по тази програма.
„С никого от останалите 150 общини нямаме такива проблеми“, каза Нона Караджова, като добави, че някои от общините са се отказали да кандидатстват заради 10% и сега, ако направят изключение за кмета на Сливен, всички ще бъдат ощетени.
Лечков обаче не е съгласен с казаното от Караджова и заяви, че тя не е наясно с това, което трябва да се прави.
Министърът от своя страна заяви, че в момента вървят проверки в общините по проектите по Оперативна програма „Околна среда“, като целта е да се отстранят грешки, които биха попречили да бъдат възстановени парите на общините.
В момента Сметната палата проверява всички проекти по ПУДОС и до края на месец януари 2010 трябва да бъдат огласени резултатите, каза Нона Караджова. По думите й формулярът за завода за боклук в София е подаден в ЕК за предварително съгласуване, което се надява скоро да завърши.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *