„ДСК Стандарт“ и „ДСК Баланс“ ще се търгуват на борсата от декември

Управляващото дружество „ДСК Управление на активи“АД започва публично предлагане на дяловете на два договорни фонда, съобщи изпълнителният директор на дружеството Петко Кръстев. Акциите на Договорен Фонд „ДСК Стандарт“ и „ДСК Баланс“ ще се търгуват на борсата от началото на декември.

„ДСК Стандарт“ е договорен фонд от консервативен тип. Неговата инвестиционната програма предвижда реализирането на доходи от дългови ценни книжа и инструменти, както и активно управление на портфейл от ценни книжа и парични средства. Той е подходящ за инвеститори, търсещи постоянен доход и нисък риск – очакваната доходност е съизмерима с тази от банков депозит.

„ДСК Баланс“ е договорен фонд от балансиран тип. Той ще инвестира в акции на български дружества, приети за търговия на регулирания пазар на фондовата борса, в ДЦК и други дългови инструменти.

„ДСК Управление на активи“ АД е с предмет на дейност управление на дейността на колективни инвестиционни схеми и на инвестиционни дружества от затворен тип; управление, в съответствие със сключен с клиента договор на индивидуален портфейл; предоставяне на инвестиционни консултации относно ценни книжа.

Акционери в „ДСК Управление на активи“АД са Банка ДСК с 66% и ОТП Фонд Мениджмънт с 34 на сто от капитала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *