Евро/долар имаше значителен възходящ моментум

EURUSD
Евро/долар имаше значителен възходящ моментум миналата седмица след убедителното закриване над ключовата съпротива (сега подкрепа) 1.3500. Този факт би трябвало да ни отведе в нова техническа фаза на биковете за тестване на 1.3800-1.4000 тази седмица. Знам, че там има някои хора, които все още се песимисти около фундаменталните условия покрай еврото и мисля, че текущата сила на биковете е неоправдана и европейската валута накрая ще се върне обратно надолу рано или късно. Може би това е вярно за в бъдеще, но тъй като търговците трябва да реагират на всички факти и реалното действие на цената, сега виждаме нещо, което предполага възходящи изгледи. Първата подкрепа е на 1.3550. Пробив под нея може да ни отведе в неутрална зона, но колкото по-дълго цената остане над 1.3500, за предпочитане е възходящия сценарий на този етап.
GBPUSD
Паунд/долар имаше възходящ импулс в петък, но засега все още не успява да се движи последователно над 1.6000. Както казах, възможни продажби се виждат все още около 1.6000 и се нуждаем от ясен пробив над 1.6057 за продължение на възходящия сценарий и активирането отново на бичия ми модел с цели в района на 1.6180 и 1.6300 тази седмица. В посока надолу, подкрепата 1.5780 също изглежда добро място за поставянето на дълги позиции с добро отношение на риск-възвръщаемост, докато основните изгледи остават възходящи. Най-близката подкрепа е 1.5900, последвана от 1.5780. Пробив под 1.5780 може да предизвика по-нататъшен натиск надолу и да стане заплаха за възходящите очаквания. Това е ситуация, където се учим да бъдем търпеливи и знаем, че техническата посока не е само фактор за вземането на решения за търговията, но също съотношение на печалбата и риска и точен план за управлението на капитала.
USDJPY
Долар/йена не успя да продължи инерцията нагоре в петък и се плъзна обратно в низходящия канал, както се вижда на четиричасовата графика. Анализа на графичните фигури е малко объркан за тази двойка. Все още за предпочитане е възходящия сценарий в тази фаза. По-агресивните трейдъри могат да пускат позиции за покупка около 82.33 с тестни стопове, докато консервативните търговци може да купуват около 81.80 с по-малки стопове и със същата възходяща цел в района на 84.40. Този сценарий е най-добрия, за който мога да се сетя в тази ситуация, тъй като подходът на подкрепата и съпротивата е най-добрия сега.
USDCHF
Долар/франк не успя да продължи импулса си нагоре в петък, потвърждавайки моите изгледи за рейнджов пазар. Няма промяна в дневните ми технически очаквания и стратегия. Дълги позиции в района на 0.9550 или къси от 0.9800 със стегнати стопове. Предпочитам възходящия сценарий, но ще се нуждаем от ясен пробив над 0.9800, който ще ни отведе в нова възходяща фаза с цел поне в района на 1.0000.
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *