Евро/долар направи значително движение тази сутрин след пробива на рейнджа

Forex анализ за деня – 11.01.201009.20.AM

EURUSD

Евро/долар направи значително движение тази сутрин след пробива на рейнджа. Този факт би трябвало да се разглежда като бичо потвърждение поне за тестване на 1.4600 преди целта 1.4800. Първата подкрепа е на 1.4450. Пробив под тази зона би трябвало да ни отведе в неясна зона за търговия като посоката ще стане неясна за мен, но може да стане потвърждение за фалшив пробив и да предизвика по-нататъшен низходящ моментум за повторно тестване отново на 1.4250. Мисля ,че ситуацията е малко сложна, тъй като сега не виждам убедителни фундаментални фактори в Еврозоната, че могат да подкрепят валутата значително в тази фаза. Така че уверете, че използвате стегнат money management.

GBPUSD

Паунд/долар e в критична техническа фаза точно сега. Както може да се види на четиричасовата графика, цената сега тества низходящия канал. Колкото по-дълго мечия канал е валиден, низходящия сценарий би трябвало да остане непокътнат, особено ако имаме друго движение обратно под 1.6040/00 още веднъж днес за тестване на 1.5832-1.5900. Обаче, нарушаването на канала би трябвало да се разглежда като неуспех за мечките и да може да започне нов възходящ сценарий с тестване на 1.6700. Най-близкато съпротива е 1.6120/50. Пробив над това равнище би трябвало да се разглежда като сериозна заплаха за мечия сценарий.

USDJPY

Долар/йена също e в критична техническа фаза сега. Както можем да видим на дневната графика, цената сега тества възходящия канал след неуспеха за пробив над трендлинията на съпротива (в червено). Валиден пробив под канала би трябвало да се разглежд акато неуспех за биковете и може да предизвика значителен низходящ импулс с цели 91.50 и 90.15. Непосредствена съпротива има на 93.00, чийто пробив би трябвало да запази възходящия сценарий с цел 94.50.

USDCHF

Долар/франк имаше значителен низходящ моментум в петък след по-лошите от очакваното NFP в САЩ. Технически цената сега не само проби под 1.0280 (38.2% ниво на Фибоначи), но се движи под 50% Фибоначи. Така че низходящия канал сега не само индикира корекция, но потенциал мечо обръщане за тестване на 1.0143. Пробив под тази зона би трябвало да предизвика бъдещ низходящ импулс обратно към района на 0.9917.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *