Евро/долар не успя да продължи възходящия моментум

Анализ forex за 02.10.200909.50.AM

EURUSD

Евро/долар не успя да продължи възходящия моментум вчера. Както можете да видите на четиричасовата графика, въпреки че по-ниската линия на мечия канал все още осигурява подкрепа и цената все още не се е върнала вътре в канала, фактът, че двойката е в по-слаб тон е ясен. Въпреки че е твърде рано за низходящо обръщане, мисля, че си струва да погледнете на предупреждение за такова, показано от „възходящия клин”, сформиран на дневната графиката. Отхвърляне на движение над 1.4850 би могло да бъде отправна точка за мечи обрат и потенциално нарушение на долната граница на възходящия клин, което може да е потвърждение на мечия обръащащ сценарий в дългосрочен план. Краткосрочните сигнали са низходящи за тестване на 1.4440. Пробив под това ниво би трябвало да предизвика по-нататъшън натиск надолу към 1.4330 и да навреди сериозно на бичите перспективи. Днес излизат данните за NFP днес. По-лоши от очакваното числа може да доведат до негативно настроение към възстановяването на световната икономика и да донесат обратно на пазара апетита за риск, като дадат известна подкрепа на зелените пари и оптимизма на пазара спадне.

GBPUSD

Паунд/долар продължи вчера низходящия импулс. На четиричасовата графика се вижда, че след отказа на последователно движение над 1.6113, двойката продължи да се движи по-ниско, индикирайки потенциално отслабване за стерлинга. Второстепенната трендлиния на подкрепа беше нарушена надолу, предполагайки низходящи изгледи. Сигналите засега са къси за тестване на 1.5850 и 1.5770. Непосредствена съпротива се вижда на 1.6000. Пробив над нея би трябвало да ни отведе в неясна търговска зона.

USDJPY

Техническата ни стратегия работи перфектно вчера. На четиричасовата графика виждаме, че цената се движеше по-ниско след отказа на движение над трендлинията на съпротива. Очакваме по-нататъшно низходящо продължение днес. Сигналите са за надолу с цели в района на 88.50. Най-близката съпротива е на 89.80. Пробив нагоре от тази зона би трябвало да ни отведе в неопределена търговска зона и тестване на 91.40, но дългите позиции не се препоръчват.

USDCHF

Долар/франк имаше умерен възходящ моментум вчера, достигайки връх на 1.0452, но закри по-ниско на 1.0406. Макар че възходящата инерция изглежда ограничена, факта че все още имаме валиден възходящ канал и цената е способна да се движи над 1.0380 би трябвало да индикира възходящи изгледи поне в краткосрочен план с цел 1.0527. Пробив под 1.0380 може да ни отведе в неясна зона за търговия, но колкото по-дълго възходящия канал е още валиден, корекцията нагоре остава непокътната.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализ на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *