Европейските индекси са технически в корекция

 Европейските акции се понижиха заради продължаващите опасения относно намаляването на монетарните стимули от Фед и страховете, свързани с намалената банкова ликвидност в Китай, съобщава CNBC.

Общоевропейският индекс FTSEurofirst 300 спадна с 1,5% до 1 115 пункта – това е най-ниското затваряне за индекса от 29 ноември. От началото на годината той е на минус 1,6%.
Британският FTSE-100 се понижи с 1,3% до 6 035 пункта, германският DAX е надолу с 1% до 7,709 пункта, а френският CAC 40 загуби 1,4% до 3 608 пункта. Трите индекса технически вече са в корекция, след като са спаднали с над 10% спрямо майските си върхове.
От Банката за международни разплащания заявиха през уикенда, че е време централните банки да прекратят своите програми за изкупуване на облигации, които просто са спечелили време за политиците.
Акциите на най-големия кабелен оператор в Германия Kabel Deutschland поскъпнаха с 1,8%, след като британският мобилен оператор Vodafone потвърди днес, че е решил да отправи оферта за покупка на стойност 7,7 млрд. евро. 
Книжата на Fiat поскъпнаха с 3,1%, заради информациите, че компанията ще се слее с щатското си поделение Chrysler, което ще позволи на двете фирми да емитират общи акции.NYSE Euronext обяви, че е била уведомена от Европейската комисия, че предложението за поглъщането й от IntercontinentalExchange е било одобрено. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *