Европейските стимули доведоха до рекорди за Dow Jones и S&P 500

Стимулите за икономиката на еврозоната, които предприема Европейската централна банка, станаха причина за оживление на търговията отвъд Океана. Действията на Марио Драги бяха приети положително от инвеститорите и доведоха до нови рекордни стойности за Dow Jones и S&P 500.

За 17-типътот началото на годинатаS&P 500приключва сесията с исторически връх на стойността си. Днес търговията приключи при ниво от 1 940,46 пункта или повишение от 0,65 на сто. ЗаDow Jonesръстът е в рамките на 0,59% до 16 836,11 пункта.

Силен ръст записаNasdaq. Стойността на индекса достигна до 4 296,23 пункта, което е увеличение от 1,05% спрямо края на сесията в сряда.

„Стимулите за Европа са позитивно нещо, особено когато ги сравните с факта, че в САЩ се опитват да ги ограничат”, коментира анализаторът в Schaeffer’s Investment Research Джо Бел пред Bloomberg.

Статистически данни за пазара на труда също подкрепиха търговията. През май молбите за помощи за безработица в САЩ намаляват до най-ниското си ниво за последните седем години, сочат изчисленията на трудовото министерство на САЩ.

През периода от 26 май до 31 майподадените апликационни форми се увеличават с 8 хил,но като цяло оценките са за продължаващо стабилизиране на пазара на труда в страната.

Влияние на пазарите оказа и новината, чеTwitter е в преговори с онлайн музикалната платформа SoundCloudи така ще може да добави и музикални услуги за своите клиенти. Благодарение на тази информация акциите на микроблогинг платформата поскъпнаха с почти 4% до цена от 34 долара за брой.

Акциите на Amazon.com поскъпнаха с 5,7 на сто до цена от малко над 324 долара за брой.

В същото време акциите на Sprint поевтиняха с 3,2% до цена от 9,10 долара за брой. В сряда стана ясно, че компанията се опитва да купи T-Mobile и предлага по 40 долара за акция на мобилния оператор. Цялостната оферта е за 50 млрд. долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *