Еврохолд България няма да разпределя дивидент за 2008 г.

Чистата печалба от дейността наЕврохолд Българияпрез 2008 г. да бъде отнесена към перо „неразпределени печалби”, се казва в предложенията за дневен ред на Общото събрание на акционерите надружеството, насрочено за 29 юни 2009 г.

Неконсолидираната печалбаза миналата годинае 21,5 млн. лв. На събранието ще се гласуват и рутинните точки за редовно Общо събрание, като доклад на одитора, доклад на директора за връзки с инвеститорите (ДВИ), приемане на годишния финансов отчет и други.
Във връзка с финализирането на сделката по придобиването на Авто Юнион от Еврохолд България дружеството организира пресконференция на 27 май в шоу рума на Авто Юнион на бул. Арсеналски до Сити Център в София от 11 ч. Участие ще вземат Асен Христов – Председател на Надзорния съвет на Еврохолд България, Асен Асенов – изпълнителен директор на Еврохолд Аутомотив Груп, и Калина Халачева – изпълнителен директор на Авто Юнион.
Еврохолд България притежава застрахователни и лизингови компании в България (Евроинс и Евролийз ауто), Румъния и Македония, както и застраховател в Турция и дял от застраховател в Сърбия. Компанията също така притежава автомобилни дилъри в България, продаващи автомобили с марките Рено, Дачия, Нисан, Опел, Шевролет, СААБ, Фиат, Алфа Ромео, Шевролет, Ланчия, Мазда и Мазерати. Компанията притежава и производствени предприятия като Етропал и Формопласт.

За последните 12 месеца пазарната капитализация на дружеството намалява със 75% до 90 млн. лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *