Експерти прогнозират нарастване на цената на биткойн: Биковете на пазара набират скорост

Съоснователите на Glassnode Ян Хапел и Ян Алеман предвиждат, че Биткойн би могъл да пребори ключовото ниво на съпротива от $30,000. Те смятат, че условията на пазара стават все по-благоприятни за водещата по пазарна капитализация криптовалута.

Въпреки това, съоснователите са по-уверени в средносрочната си прогноза за цената на 1 Bitcoin от $35,000, особено след като външният натиск започне да отслабва. Пазарните цени предполагат, че Федералният резерв ще направи пауза през юни, без да осъществи намаляване на лихвените проценти. Това се счита за оптимално за скок на Биткойн до $35,000 през лятото.

Индексът на щатския долар (DXY) също падна под значима пълзяща средна стойност, което показва, че има потенциал за експлозивни ценови движения на Биткойн.

Популярният анализатор „Bluntz“, който точно предсказа дъното на BTC през 2018 г., смята, че корекцията на Биткойн вероятно е приключила. Той твърди, че BTC вече е достигнал нивото, което той очакваше.

Въпреки това, Bluntz има загриженост относно седмичната графика на индекса на щатския долар, което показва несигурност по отношение на продължителността на неговите притежания на BTC.

Биткойн се търгува на ниво от $27,015 към момента на писане на статията, което отразява увеличение с близо 2% в рамките на последните 24 часа.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *