Шефът на OpenAI поиска финансиране от $100 милиона за крипто проекта

Създадена през 2019 година, Worldcoin активно разработва различни крипто продукти в последните години. Компанията обаче е била засенчена от друг забележителен проект на нейния основател – OpenAI.

Последната разработка на Worldcoin е въвеждането на техния крипто портфейл, наречен World App. Този портфейл е неразделна част от екосистемата на Worldcoin, предлагайки функции като удостоверяване на самоличността чрез World ID.

Потребителите могат да използват портфейла за изпращане и получаване на Worldcoin и други дигитални активи.

World ID служи като дигитален паспорт, който дава възможност на хората да удостоверяват самоличността си, без да нарушават неприкосновеността на личния си живот чрез споделяне на прекомерна лична информация.

Усъвършенстването на биометричната верификация в криптовалутата Worldcoin има за цел да въведе стандарти за биометрична верификация, подобни на тези, които обикновено се срещат в банковите приложения.

В момента крипто портфейлите изостават във възприемането на методите за биометрична верификация.

По същество, Tools for Humanity, компанията, която ръководи проекта Worldcoin, се стреми да запази неприкосновеността на личния живот и достъпността, присъщи на криптовалутите, които не изискват официални документи или идентификационни номера за транзакции.

Визията на Олтман обаче включва въвеждането на по-строга проверка на потребителите въз основа на биометрична автентификация. За тази цел компанията е разработила устройство за биометрични изображения, наречено Orb. За разлика от традиционните финансови системи, Orb не свързва биометричните профили с други идентификационни фактори, като името на потребителя или друга идентифицираща информация. Неговата единствена цел е да проверява автентичността на човешките потребители.

Заснетите биометрични данни се съхраняват по сигурен начин в мрежата на Polygon, без да се свързват с името на потребителя или друга идентифицираща информация.

Worldcoin има сериозен потенциал, особено във връзка с напредъка на разработката на технологията за биометрична верификация, и може да стане важна част от следващия бичи пазар, според анализатори.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *