Емигрантите ни в Норвегия недоволни от Николай Младенов

Осло, Норвегия /КРОСС/ Български емигранти в Норвегия споделят своето възмущение, че по време на посещението на външния ни министър в Осло не бе отделен дори час за среща с тях, съобщава електронното издание Еurochicago.com.
Българският външен министър Николай Младенов посети Норвегия на 20 октомври. По време на срещата между министър Младенов и норвежкия външен министър Йонас Гар Стьоре е обсъдено двустранното сътрудничество между България и Норвегия, свързано с европейското финансиране*.
Според предварителната програма, по време на официалната среща са обсъдени актуални теми свързани с НАТО, ситуацията в Афганистан, Русия и енергийни въпроси. Това е първото официално посещение на министър Младенов в Норвегия в ролята му на външен министър, съобщават от пресцентъра на норвежкото външно министерство ден преди срещата.
По време на посещението на министър Младенов в Норвегия не беше предвидена в програмата му среща с българите в Норвегия. За това потвърждават от българско посолство в Осло, както и споделят, възмутени от „вниманието“ на първия ни дипломат, български емигранти в Норвегия.
По този повод, български емигранти в Норвегия, споделят и своето поредно силно разочарование от отнетата им и без друго изключително рядка възможност за участие в открит обществен дебат по редица належащи въпроси, които касаят българите в Норвегия, въпреки малобройният им състав – в това число Закона за българите в чужбина, Изборния закон, електронното гласуване. След така проведеното бързо и „инкогнито“ посещение на м-р Младенов, остават за пореден път без отговор нуждите и въпросите на сънародниците ни в Норвегия, които продължават да питат, кога в такъв случай ще бъдат удостоени с внимание.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *