Емитирането на корпоративни облигации в САЩ на тримесечно дъно

Продажбите на корпоративни облигации от американските компании регистрира спад до тримесечно дъно в резултат на засилващите се опасения, че рецесията ще продължи повече от очакванията, съобщи Блумбърг.
През седмицата американският бизнес е емитирал облигации за 11,5 млрд. долара, което е 39% спад спрямо петгодишната дългосрочна средна за втората седмица на юли. През втората седмица от юли през последните пет години, компаниите са емитирали облигации средно за 18,7 млрд. долара.
Спадът е голям и спрямо миналата седмица, когато са били емитирани облигации за 20,4 млрд. долара.

Инвеститорите са притеснени от увеличаване на безработицата в САЩ, която в края на миналия месец достигна 26 годишен връх. Увеличението на безработицата през юни постави под въпрос икономическото възстановяване на най-голямата икономика в света. Отделно очакванията на Wall Street са печалбите на компаниите от S&P500 да паднат средно с 34 на сто през второто тримесечие на годишна база.
От началото на годината емитентите на корпоративни облигации са продали дълг за 760 млрд. долара, което все пак е повече от емитираният облигационен дълг от 560 млрд. долара за същия период на миналата година.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *