Платежният баланс и инфлацията ще са във фокуса през седмицата

Във понеделник (13 юли) НСИ ще публикува данни за инфлацията и индексите на потребителските цени, както и данни за търговията със стоки със страни извън ЕС.
Във вторник (14 юли) БНБ ще публикува данни за платежния баланс през май, външната търговия през април и преките инвестиции през май.
В сряда (15 юли) НСИ ще обяви данни за доходите, разходите и потреблението на домакинствата.
Десет Общи събрания на акционери на публични дружества има през седмицата, като за сряда 15 юли са насрочени събранията на ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп, Фаворит холд, Холдинг Варна и Домокат, в четвъртък 16 юли е събранието на Честърфийлд АД, за петък 17 юли са насрочени събранията на Сити Пропъртис АДСИЦ, Енергоремонт холдинг, Юрокатпитал Битекс, Химмаш и Адвертайзин Продиджи АД.
В понеделник България платиниум груп ЕАД ще извърши лихвено плащане, вторник (14 юли) е последна дата за покупка на облигации с право на лихва от Аутобохемия АД – четвърта емисия. В петък Евролийз Ауто АД ще направи лихвено плащане.
Сряда (15 юли) е крайна дата за записване на акции от увеличението на капитала на Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ, както и последна дата за сключване на сделки с акции на Южен индустриален парк АД, даващи право на глас в ОСА. Южен индустриален парк не осъществява дейност.
През седмицата може да видим и първите отчети за първото полугодие на 2009 г., крайният срок за публикуването на които е 31 юли 2009 г.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *