Етереум: Прогноза за цената до края на годината

Поради тази причина, платформата Finder помоли 32 експерти в областта на финтех и крипто да дадат своите прогнози за цената на алткойна за края на годината, а резултатите разкриват положителни очаквания за актива.

Според резултатите експертите предвиждат, че Етериум ще поскъпне с напредването на годината, но е малко вероятно да достигне $4,891 – най-високата си стойност за всички времена (ATH), която бе постигната към средата на ноември 2022 г.

Анкетираните финансови специалисти очакват, че Етериум може да достигне своя върх през 2023 г. на ниво около $2,758. След това обаче се предполага, че цената ще започне да се понижава през втората половина на 2023 г., отръпвайки се до $2,342 до края на годината.

Коментирайки своите прогнози, редица участници в дискусията изразиха и притеснения относно Етериум след ъпгрейда „Shapella“, който позволява изтеглянето на стейкнатите ETH токени.

Данните показват, че около 21% от тях опасяват, че Етериум е изправен пред риск от централизация, докато 29% смятат, че „Shapella“ в крайна сметка ще доведе до масови разпродажби. Същевременно половината от участниците в дискусията смятат, че актуализацията ще доведе до по-голям контрол от страна на регулаторните органи.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *