Етериум е на прага на „зоната на възможностите“ според анализ на Santiment

В момента MVRV за ETH излезе от „опасната зона“ и се насочва към „зоната на възможностите“ – областта, исторически свързана с ценови дъна.

MVRV се изчислява, като се раздели текущата пазарна капитализация на актива на реализираната капитализация, която представлява стойността на всички ETH, измерена към момента на покупката.

30-дневната MVRV анализира това съотношение за токени, с които е сключена поне една сделка през последните 30 дни.

Santiment изтъкна важно събитие, при което Фондация Етериум прехвърли 14,999 ETH на крипто борсата Kraken.

Според Santiment, това събитие съвпадна с местния връх на цената на ETH. Компанията предполага, че този ход на фондацията може да бъде повлиятелен за цената и показва потенциални възможности за покупка по време на евентуален спад.

Santiment посочва още, че в предишни случаи, когато от портфейла на Фондация Етериум е било изтеглено значително количество ETH, това е съвпаднало с ценови върхове.

Аналитичната компания обаче пояснява, че транзакциите от страна на Фондация Етериум преди тези случаи не са сигнализирали за ценови върхове.

В момента Ethereum се търгува на цена от $1,816, като отразява спад от около 3% през последните 24 часа. Altcoin-ът остава втората най-голяма криптовалута въз основа на пазарната капитализация.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *