Етериум (ETH) може да претърпи значителни промени във връзка с масови ликвидации – Дж. Бенет

Джъстин Бенет твърди, че ралито на S&P 500 в петък може да бъде индикация за краткосрочната предстояща производна на крипто пазарите.

Анализаторът отбелязва, че крипто пазарите обикновено следват фондовия пазар, но между тях има забавяне. Той предполага, че пробивът на Етериум при $1,840 може да предизвика шорт скуиз, със “значителен клъстер” от ликвидации на къси позиции около ценовото ниво от $2,000.

Шорт скуиз и допълнителни ралита

Шорт скуиз се случва, когато много трейдъри, които са шортвали от даден актив, решат да намалят загубите си в отговор на неочаквано скоково покачване на цената, предизвиквайки допълнителни печалби.

Бенет предполага, че ETH може да се насочи към максимума от $2,030 от август 2022 г.

Бенет смята, че шорт скуизът трябва да се случи през следващите няколко дни, в противен случай ралито може да не се случи. Той обяснява, че близостта на ликвидациите до $2,000 може да повлияе на ETH в краткосрочен план. Все пак, той се надява, че криптовалутите скоро ще “настигнат” акциите и ще се материализира въпросното рали.

Заключение

Джъстин Бенет прогнозира, че Етериум се насочва към рали, което ще ликвидира мечите трейдъри. Той смята, че криптовалутите имат склонност да следват фондовия пазар, а пробивът на Етериум може да предизвика шорт скуиз.

Въпреки това, такова събитие при ETH трябва да се случи през следващите дни, в противен случай ралито може да не се случи.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *