Ето защо бъдещето на Twitter не изглежда никак розово

Twitter лесно надмина очакванията на Уолстрийт за печалбите и приходите за второто тримесечие, но мрачните перспективи на компанията за растеж на броя на потребителите накара акциите да почнат да буксуват.

Социалната медия публикува данни за тримесечието, според които печалбите възлизат на 7 цента на акция или общо 502 млн. долара приходи. Анализаторите очакваха Twitter да отчете 4 цента печалба на акция при 481 млн. долара приходи, предаде CNBC.

Акциите на Twitter, които скочиха с 6%, бързо промениха хода си след конферентен разговор на финансовия директор на компанията Антъни Ното, в който той заяви, че компанията няма да види „постоянен, значим“ растеж на потребителите за „значителен период от време“. След тези думи акциите спаднаха с повече от 12 на сто.

Активните потребители месечно на компанията, заедно със SMS последователите, са 316 милиона, което е малко повече спрямо първото тримесечие на годината, когато броят им беше 308 милиона, допълва Business Insider.

Ако изключим SMS последователите, броят на месечно активните потребители е 304 милиона.

Twitter очаква приходите за 2015 г. да варират между 2,20 млрд. долара и 2,27 млрд. долара, в сравнение с предишната прогноза за 2,17 млрд. долара до 2,27 млрд. долара.

За второто тримесечие на тази година компанията отчита нетна загуба от 137 млн. долара, за разлика от миналата година, когато тя беше 145 млн. долара.

Twitter обяви, че ще въведе редица нови функции, които ще направят услугата по-лесна за употреба и ще капитализира в сфери, където компанията вече е популярна – например предаване на събития на живо като спортни състезания.

Наскоро социалната компания сключи сделка с Google, която би трябвало да разшири обхвата на туитовете отвъд регистрираните потребители на сайта.

В момента Twitter се намира в разгара на промяна в ръководството, след оттеглянето на главния изпълнителен директор Дик Костоло. Съоснователят на компанията Джак Дорси пое управлението като временен изпълнителен директор, докато бордът се оглежда за нов постоянен шеф – позиция, за която самият Дорси е възможно да бъде кандидат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *