Ето 4 симптома за наличието на рак в ранен стадий

Според последните проучвания на медиците, първият стадий на появата на рак преминава без явни симптоми и това е много решаващо за много от заболелите, които не успяват навреме да усетят болестта и да потърсят начин за лечение, съобщава NaturalNews.com.

За да не се случва закъснение при евентуално заболяване, което може да е фатално за крайния изход на битката с болестта, човек трябва да наблюдава тялото си и ако забележи някой от посочените от лекарите симптоми, веднага да потърси лекарска помощ.

Ето и четирите симптома:

Постоянна умора.

В забързаният ритъм на съвременния живот човек се уморява и това е нормално. Но ако постоянно ви се спи, това трябва да ви разтревожи. Подобно състояние може да показва заболяване от левкемия или рак на стомаха.

Слаба температура продължително време.

Температурата от 37.6 до 38.2 градуса може да е признак за наличие на инфекция в организма, но може да означава и рак на лимфните възли. Тази „слаба” температура е важен белег, следете посотянно дали не ви се случва.

Проблеми с устата.

Важен признак според лекарите е и рани на устните и в устната кухина, които не зарастват дълго време. Към тях се отнася и болка в гърлото, кръвотечение от венците. Това може да означава рак на гърлото, на хранопровода или езика.

Необяснима загуба на тегло.

Макар че някои ще посрещнат отслабването радостно, но когато човек губи тегло, без да се натоварва физически, без да тренира или без определена диета, има повод за тревога. Това може да означава рак в бъбреците или в черния дроб, както и на простатата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *