Железничарите в Бургас били заплашвани с уволнения

Железничари протестираха в Бургас заради неполучени от август заплати. По думите на регионалния председател на КТ „Подкрепа” Иван Костадинов работници са били заплашвани с уволнения, ако подкрепят протестните действия.

„Това не е маловажно за нас – че е имало хора заплашвани, че ако участват в днешния протест, ще бъдат уволнени от работа. Помолих колегите да ми кажат името на този шеф, който е заплашвал хората и поемам ангажимента и гарантирам с целия ми авторитет този човек просто да не бъде повече на работа. Вие разбирате ли колко много ги е страх хората? Да ги е страх да кажат кой ги заплашва,“ подчерта Костадинов.

Протестиращите настояват да се прекратят съкращенията в изпълнителския състав за сметка на увеличаващата се администрация и да се преразгледат структурните реформи. Те искат пълна ревизия на двете национални компании – БДЖ и „Железопътна инфраструктура”.

Машинисти от Бургас питат кога ще си получат заплатите: „Аз конкретно съм машинист. Мен ме интересува защо Депо „София” имат заплати и то навреме,с равнено с нас, а ние още нямам? Задавам въпроса си поетапно – синдиката, синдикатът на работодателя. Никой нищо не казва. Казват: не зная. И аз се прибирам в къщи и казвам на моите хора: ами ще ядем „не зная”. Това е положението. Искам някой да обясни защо в София имат заплати, а ние нямаме. Ние да не бачкаме в друга железница, в друга държава?

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *