Животновъди организират протест пред Министерски съвет

Близо месец животновъдите обмислят протестните си действия и очакват отговор на декларацията, която изпратиха до Министерски съвет.
От браншовата асоциация настояват за промяна в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, според които земеделските производители – физически лица ще бъдат облагани върху 40 % от приходите. Освен това животновъдите искат да им бъде възстановяван и акцизът за горива и да бъдат оземлявани със земя от общински и държавни мери и пасища.
Сред спешните мерки, които държавата трябва да вземе за спасяване на отрасъла, са нотифициране на държавна помощ за извършване на имунопрофилактиката в животновъдството и нови държавни помощи за пасищно отглеждане и хуманно отношение към животните.
Протестът е пред МС, а не пред земеделското министерство, тъй като голяма част от исканията на фермерите са насочени към финансовия министър.
Заради протеста, в центъра на столицата се въвеждат известни промени в организацията на движението. От 7.00 до 15.00 ч. се забранява престоят и паркирането на площад „Княз Александър първи“, с изключение на автобусите и автомобилите, превозващи участниците в протеста.
Сборният пункт на участниците в протестния митинг ще е в 11.00 ч. на пл. „Независимост“ пред сградата на Народното събрание. Протестният митинг ще е от 12.00 до 15.00 ч. на площад извън зоната за сигурност на Министерския съвет, Президентството и Народното събрание.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *