Преглед на печата

Според неофициална информация разследващите са разпознали крадеца и той е добре познат на МВР. Отвлеченото дете твърди, че похитителите са били двама, но на записите се вижда само един, твърдят полицаи, работещи по случая.
Само за 3 месеца са подадени 50 жалби за кражба на коли, оставени със запален двигател, точно като лимузината на сина на Рашидов, пише 24 часа. Полицаи смятат, че в действителност случите са много повече, но част от собствениците изобщо не се оплакват, а плащат откуп, за да си приберат возилото.
България е готова да приеме бежанци от Либия в случай на гражданска война в Джамахирията, съобщи вчера еврокомисарят по кризите Кристалина Георгиева, отбелязва Сега. Точната бройка не е известна, но според евродиректива страната ни трябва да предостави на бежанците домове и условия на живот за период до 1 г.
Европейската комисия ще плати 9 млн. евро за нова офис сграда на улица „Г. С. Раковски“ в София, където ще се разположи българското представителство към комисията, пише Труд. Според източници на вестника, площта на сделката е 4 100 кв. метра, което прави по 2 195 евро на кв. метър – уникална печалба на продавача на фона на кризата на имотния пазар, отбелязва изданието.
Според доклад на Сметната палата пари, предназначени за онколекарства, са отивали за ремонти и заплати, а над 2 млн. лв. са дадени за неработеща информационна система на здравното министерство, пише Новинар. За периода 2006-2009 г. има сериозен провал в мениджмънта на ведомството, коментира шефът на палатата Валери Димитров.
Евентуална стачка би разколебала Световната банка в намерението й да отпусне заем на българските железници, е съобщил за вестник Класа инж. Пенчо Попов, изпълнителен директор на БДЖ. При социално напрежение Световната банка може да се откаже от заема настойност 600 млн. лв., което би било пагубно за системата, коментира заместник-министърът на транспорта Камен Кичев.
Столичната община си избра тихомълком за партньор Цветелина Бориславова за кандидатстване за културен проект по Оперативна програма „Регионално развитие“, отбелязва Дума. Проектът е в размер на 800 000 лв., а общината ще го съфинансира с 5%, ако той бъде спечелен. Стотици фондации, занимаващи се с култура са били връщани, докато фондацията на Бориславова „Кредо Бонум“ и тази на Асен Асенов – „София за култура и изкуства“ са избрани без конкурс.
От началото на кризата в България фалитите на фирми са скочили с 80%, а броят на компаниите в процедура по несъстоятелност се е удвоил, сочат данни на Агенцията по вписванията, предоставени на Дневник. Сред най-засегнатите през миналата година са били строителните компании, туроператорите и фирмите от хранително-вкусовата промишленост.
От КАТ до нарушители са били изпратени по пощата 1 550 електронни фиша, са съобщили за Монитор от МВР. Рекордьори по най-много хванати нарушители (672 до вчера сутринта) остават катаджиите от областната дирекция на полицията в Сливен.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *