Журналистите в Италия вече ще плащат билета си в правителствените самолети

Италианските журналисти, които до този момент пътуваха безплатно, когато придружаваха президента или премиера на страната, вече ще трябва да плащат билета си, съгласно циркулярно писмо, подписано от премиера Романо Проди.След скандал, при който беше разкрито, че министри и членове на семействата им използват правителствения самолет, за да отидат да гледат състезания от Формула 1, премиерът наложи през септември по-стриктни условия за използването на самолети, наети от държавата.

Този път мишена на циркулярното писмо, посветено на „новата дисциплина във въздушния транспорт в държавата“ са журналистите. Писмото беше изпратено до правителствените служби, президентството и двете камари на парламента.

Журналистите и операторите трябва да плащат 300 евро за двупосочен билет за вътрешните полети, 600 евро за полетите в Европа и страните от средиземноморския басейн и 900 евро за всички останали дестинации.

Тази мярка цели да присъедини Италия към останалите страни от Г-8, в които представителите на медиите плащат билета си, когато придружават държавните мъже, подчертават източници на правителството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *