Заглавие: Strike – първопроходецът на Bitcoin се премества в Ел Салвадор – вот защо.

Президентът на Ел Салвадор Найджълла Букели съобщи, че приложението за платежи Strike ще премести своята централа в страната, след като бъде приет закон, който ще направи биткойн законно средство за плащане в страната, като така тя ще стане първата държава, която ще въведе биткойн като законно средство за плащане.

Решението за този стратегически ход произтича от комбинацията на нарастващ регулаторен натиск и липсата на регулаторна яснота в САЩ.

С амбициозна визия, Strike възнамерява да разшири своите услуги до 65 световни пазара, като цели да се възползва от огромния потенциал на потребителската си база от приблизително 3 милиарда души.

Главният изпълнителен директор на компанията Джак Малърс наблегна на потребителската леснота на приложението Strike, позиционирайки го като убедителна алтернатива на сложния пейзаж на крипто борсите и общността от дигитални монети, по време на конференцията „Bitcoin 2023“ в Маями.

Една от ключовите технологии, използвани от приложението Strike, е Lightning мрежата на биткойн, която позволява по-бързи и по-рентабилни транзакции. Като използва това решение за мащабиране от втори слой, Strike повишава цялостната ефективност и достъпност на своята платежна платформа.

Джак Малърс посочи продължаващия конфликт между Coinbase и Гари Генслер, което показва променящия се пейзаж, в който работят крипто компаниите.

.dark-mode .read-more {background-color: #343a40 !important;}

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Поредната голяма американска банка хваната в нарушение – $1 милиард глоба

Разширяването и преместването на Strike означават утвърждаване на подхода на компанията, насочен към биткойн, особено в момент, когато Комисията по ценни книжа и фондови борси засилва контрола си върху крипто компаниите.

Позиционирайки се в Ел Салвадор, Strike има за цел да се възползва от благоприятната регулаторна среда и да насърчи стратегическите партньорства за създаване на фиатни входове и изходи в повече държави. Компанията също така планира да пусне дебитна карта, за да подобри допълнително финансовите си услуги.

Преместването на компанията се вписва в по-широката тенденция на крипто компаниите да търсят по-благоприятни юрисдикции извън САЩ.

Strike се присъединява към редиците на други известни играчи в индустрията, като Coinbase, Gemini, Galaxy Digital и Ripple, които са преместили или обмислят да преместят операциите си частично или изцяло извън Америка.

Тъй като отливът на крипто компании от САЩ продължава, а регулаторната несигурност играе значителна роля, решението на Strike да разшири дейността си в световен мащаб и да установи централата си в Салвадор ги позиционира стратегически за бъдещ растеж и успех.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *