Задържаният Рашко Стоянов – в управата на апетитната горовладелска кооперация „Чилтепе“

Пловдив /КРОСС/ Задържаният при спецполицейската акция „Всичко коз“ Рашко Тодоров Стоянов участва в управата на богатата горовладелска кооперация „Чилтепе“ в т.нар. президенско село Манастир, предаде кореспондентът на Информационна агенция КРОСС в Пловдив. Родът на президента Петър Стоянов е сред инициаторите за създаването на една от първите горовладелски кооперации, неговият чичо и баща – Тодор, има най-големи заслуги манастирци да си върнат горите, признават местните. Собствениците на горски масиви в най-високото село на Балканския полуостров знаят, че Рашко Стоянов и досега е в управителния съвет, семейстовто е имало и гатер-цех за дървопреработка. Той е млад човек, беше мераклия и нотариус да става, как така ще влезе в престъпна схема срещу държавата, не крият изненадата си от задържането му земляците.
Бащата на Рашко загина в нелепа автомобилна катастрофа заедно с бивш директор на Енергоснабдяване на път за обект планинска мини ВЕЦ в Лъкинско. Рашко Стоянов само преди месеци бе сред кандидатите за нов шеф на НАП- Пловдив, след това името му се появи в интернет-петиция срещу спорно указание на НАП, третиращо двойното осигуряване на едноличните търговци . „Становището на НАП е поредното „изнасилване“ на правото и закона“, е коментирал срещу името си Рашко Стоянов в петицията. Той участва и в новата управа на Футболен клуб „Ботев“ – Пловдив активисти и фенове го знаят като човек, който давал консултации и вършел юридическа работа без да взема пари за това.
До момента няма официално потвърждение дали четиридесет и едногодишният данъчен шеф остава в ареста и дали ще стане обект на повдигнато обвинение. Според данни от спецакцията става дума за нанесена щета от поне 250 милиона лева по ЗДДС само за последните две години от схемата „Без коз“ с „кухи“ фирми и „несъществуващи търговци“ по веригата – търговия със строителни материали от страната в чужбина и обратно. Твърде е възможно обаче схемата да е работила поне още три години назад.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *