Замразяването на заплати и пенсии е грешка

Управляващото мнозинство не предлага реална политика и няма антикризисна програма. Замразяването на заплати и пенсии е грешка. Това каза на пресконференция говорителят на БСП Корнелия Нинова след изпълнителното бюро на партията, предаде Агенция „Фокус“.
От 1 януари заради вдигането на акцизите ще има увеличение на цените и хората ще почувстват реално ударите на кризата върху себе си, заяви Нинова. Управляващите не предлагат никаква програма за създаване на нови работни места, напротив всеки ден сме свидетели на съкращаване на хора, допълни говорителят на БСП.
По думите на Нинова – парламентът не работи – вече втори месец не е внесен и приет никакъв закон, освен „лобисткия закон за нотариуси на г-жа Фидосова, която беше замесена в скандал“.
По повод на закриването на БЕХ, говорителят на БСП каза, че планът на ГЕРБ за енергетиката, която ще се раздроби и части от тези дружества да пуснат за приватизация на борсата, е напълно погрешен. „Нашата теза, че правителството на ГЕРБ ще приватизира енергетиката за жълти стотинки започва да се случва“, каза Нинова.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *