Записванията за летните почивки у нас са спрели

Туроператори предупреждават, че записванията за летните почивки у нас на практика са спрели и след пандемията браншът навлиза в нова криза. Представителите на бизнеса подчертават, че туристическият сектор се нуждае от положителни послания, които да насочат вниманието към страната ни. Записванията за летните почивки у нас на практика са спрели - Посоки

След започването на войната в Украйна много чуждестранни туроператори, които работят с България, анулират програмите за целия летен сезон, каза Димитрина Горанова, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти:

„Западна Европа започва много внимателно да гледа на Източна Европа и на България конкретно. Предпочитат да се концентрират за пътувания към Сведиземноморието, въобще към Югозападна Европа. Българските туристи също започнаха по-внимателно да предприемат пътувания, не толкова заради физическия риск, колкото заради прогнозите за една много сериозна финансова криза“, информира bnr.bg.

Мура Хотел Албена

„През летния сезон ще се разчита на българските, но и на туристи от съседните страни – Сърбия, Румъния, Северна Македония“, каза още Димитрина Горанова:

„Също и на пазарите от Централна Европа като Полша и Чехия, които в последните години все повече заемат по-голям дял от процента туристи, които идват в България“.

Необходимо е страната ни по-активно да предоставя положителна информация за готовността на туризма ни да посреща гости.

Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм подчерта:

„Положителни новини, положителна информация, нищо добро не ни чака, ако ние не започнем по-активно да комуникираме с пазарите“.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *