Започва тазгодишното издание на Българския икономически форум

„Икономически визии за европейско развитие на България до 2013 година“ е мотото на тазгодишното издание на Българския икономически форум. Традиционно най – голямото икономическо събитие за годината този път ще протече без международно участие, заради намерението на организаторите да насочат вниманието върху българската икономика.

Работните сесии са организирани в три тематични направления – финанси, с акцент европейските фондове, инфраструктура, с акцент енергетика, транспорт и телекомуникации и околна среда в частта за третиране и управление на отпадъците и рециклиращата индустрия. Това посочи, председателят на форума Георги Табаков:
Решихме още първата година на мандата на новото правителство да насочим изцяло вниманието към развитието на българскста икономика. Ясно е, че кризата е тук, ясно е, че тя засяга много предприятия, засяга почти всички сектори и засяга и човешки съдби. Но гледайки в перспектива България трябеа да покаже още отсега своите конкуренти предимнства, да пимисли как да привлече нови инвеститори, защото кризата започва да отминава и е съвесем логично оново да се зародят инвестиионни интерси, насочени към Източна Европа.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *