Застрахователният гигант Allianz призова конкурентите си да се прекрати ценовата война

Застрахователният гигант Allianz призова конкурентите си да се прекрати ценовата война на пазара на автомобилното застраховане в Германия, чиито обем се изчислява на 20 млрд. евро, и да се върнат разумните цени, предаде агенция “Ройтерс”.
Конкурентът на Allianz – HUK Coburg изрази съмнения дали зад подобен призив стои действително желанието да се прекрати дъмпинга. „Нито една компания не може да прекрати подобна война сам“, е посочил неин официален представител.
Според ръководството на Allianz, индустрията на автомобилното застраховане в Германия се намира под сериозна заплаха във връзка с понижаването на регистрацията на нови автомобили. „Ние достигнахме дъното. Нужни са ни стабилни нива на цените“, е заявил пред агенцията шефът на германската централа на Allianz Герхард Рупрехт.
Броят на автомобилните застраховки на Allianz през миналата година се свива със 100 хил. До 8,75 млн., с което все пак си запазва лидерските позиции на пазара. Следва го HUK Coburg с 8,1 млн. автомобилни застраховки.

insurance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *