Застреляха Боби Цанков в центъра на София

Малко след 12,30 часа днес в центъра на София е имало стрелба по трима души, като единият прострелян е починал, съобщи МВР.
Вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди първоначалната информация, че застреляният е скандалният радиоводещ Боби Цанков.
„Неприятен инцидент. Предстои да се съберем на работно съвещание при главния прокурор”, каза Цветанов пред „Фокус“. По-късно той, главният секретар на МВР Калин Георгиев и заместник-градският прокурор Роман Василев се събраха при Борис Велчев.
Началникът на Военномедцинска академия ген. Стоян Тонев съобщи пред БГНЕС, че в болницата са приети двамата бодигардове на Цанков. Те са простреляни, но без реална опасност за живота. Единият от тях – Б.Л., на 24 г., е с две огнестрелни наранявания. Първото е в областта на лявата предмишница, засягащо лакътна става с увреда на костта. Второто е в областта на шията – с входно и изходно отвертствие, без нараняване на жизнено важни органи и кръвоносни съдове.
Вторият прострелян – Л.Л., на 48 г., е с нараняване в лявата тазобедрена става като проектилът на куршума е преминал през ретропериналното пространство и се е спрял непосредствено до кожата откъм гърба. Има засегнати два прешлена в лумбалната област, уточниха от ВМА.
Екшънът се е разиграл в района на площад „Света Неделя“ – на ъгъла на булевард „Стамболийски“ и улица „Цар Самуил“, където се намира заведение на KFC. На мястото има много полиция и следователи, целият район е отцепен.
По първоначални данни двама мъже са открили стрелба по други трима, единият от които Цанков. БЛИЦ съобщи, че по неофициална информация той е прострелян с няколко куршума – четири в тялото и един контролен в главата.
Цанков е бил убит, отивайки при адвоката си, съобщи БТА. Кантората се намира в сграда именно на „Стамболийски“, в чието безистен е станало убийството. Негов защитник е бил адвокат от кантората на известния адвокат Лъчезар Таков. Бодигардовете на Цанков са работили в охранителна фирма, близка до Златомир Иванов-Баретата. Негов адвокат е самият Лъчезар Таков.
Нападателите са избягали в посока към църквата „Св.Неделя“.
Тялото на Цанков все още не е изнесено от входа на жилищна кооперация. Живеещите в жилищния блок изпитват затруднения заради отцепения район и не могат да си влязат във входа. Хора от магазинчетата на булеварда казаха, че са чули пукот като от пиратки и са си помислили, че някой гърми.
Това е поредният опит за покушение срещу Цанков, този път успешен, след като бяха направени няколко неуспешни. През 2006 г. той беше ранен при взрив пред дома му в София.Година по-рано друга бомба гръмна пред жилището, но тогава никой не пострада. Радиоводещият оцеля и при стрелба.
През ноември пък Цанков се оплака, че е бил заплашен с убийство от ромския бос Стефан Бонев-Сако заради книгата за престъпния свят, която написа. Тогава Сако беше арестуван. Задържан бе и столичен адвокат, който го изнудвал да промени показанията си срещу него.
Популярният радиоводещ беше известен с връзките си с убития наркобос Антон Милтенов-Клюна. През 2004 г. заради Цанков избухна скандал с НСО, след като се разбра, че държавни бодигардове са го охранявали като частно лице.
Срещу Боби Цанков се водят множество дела за измами.Едното от тях заведе оцелялата при стрелба бизнесдама Ваня Червенкова, която твърди, че я е излъгал с 50 000 лева.
Цанков става вторият убит, написал книга за престъпния свят.Писателят Георги Стоев, който беше близък до подземния свят, бе застрелян на 7 април 2008 г.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *