За тийнейджърите няма криза

Светът продължава да изпитва трудностите от световната криза, но последни проучвания показват, че за подрастващите тя изобщо не съществува.

Те възприемат проблемите, с които всеки ден трябва да се справят родителите им, като нещо, което не ги засяга.
Много от младежите водят финансово обезпечен живот, за който майките и бащите им понякога са принудени да работят на две места.
Спечелените с пот на челото пари подрастващите пръскат за модни джунджурии, дрехи и забавления.
„Освен ако родителите им не са били съкратени, загубили са бизнеса си или се е наложило да продадат семейното жилище, те не се впечатляват от световната финансова криза“, казва Робърт Браян, генерален директор на провелата изследването компания IBISWorld.

В САЩ и Великобритания например, които бяха сериозно ударени от кризата, тийнейджърите продължават да харчат за същите удоволствия както и преди.

Нещо повече, изследванията показват, че днешните младежи нямат скрупули да пръснат всичките си пари, мисълта да спестяват рядко им минава през ума и по-бързо свикват с марковите дрехи, електрониката иекскурзиите вчужбина в сравнение с предишни поколения.
Популярността на интернет исоциалните мрежие превърнала устройства като камери, мобилни апарати и преносими компютри в необходимост за много тийнейджъри.
Те проявяват особен интерес и към марковите облекла, което допринася за скоростния ръст на индустрията и слабото влияние на кризата за първите шест месеца на годината върху нея.
Като цяло удоволствията, които им изглеждат в реда на нещата, за техните родители са били, а в някои случаи продължават да бъдат, все още нереализирана мечта.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *