Иван Костов: Няма данни за излизане от кризата

Лидерът на Демократи за силна България Иван Костов смята, че няма данни за излизане от кризата. В предаването „Неделя 150“ Костов прогнозира, че до края на годината няма да има икономически растеж и няма да се случат плановете на правителството, което ще увеличи дефицита.
„Има няколко факта, които показват, че няма от къде да се получи динамичен импулс, за да се излезе от тази рецесия. Един от тях е намаляването на инвестициите въобще, включително относителният дял на инвестициите в Брутния вътрешен продукт в другото полугодие, а другият е, че най-чувствителният показател, чуждестранните инвестиции, спада 4.8 пъти, което е изключително тежък удар върху българската икономика.“, подчерта Костов.
„Симеон Дянков се изправя пред огромно изпитание и ние всички искаме той да успее.“, каза още Иван Костов. Той беше категоричен, че ДСБ няма да разговарят с БСП и ДПС за евентуален вот на недоверие. Според него това ще е най-тежкият политически сезон и ГЕРБ трябва да се захванат за работа, както и министрите, а не да разчитат само на медийно присъствие.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *