Преглед на печата

Година преди местния и президентския вот ГЕРБ вече стяга редиците за предстоящите избори, пише „Труд“ в „Темата“ си, посветена на летния университет на партията във Варна. Пред млади последователи вицепремиерът Цветан Цветанов се закани, че формацията със сигурност ще спечели надпреварата за „Дондуков“ 2. Трайчо Трайков пък прогнозира ръст от 3,5 на сто на икономиката догодина.
Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска предсрочни парламентарни избори, отбелязва в друга статия вестникът. Според него подкрепата за партията на Бойко Борисов е паднала само за година от 50 на 30 процента. Станишев посочва, че социалистите започват консултации за вот на недоверие на кабинета следващата седмица, като първите, с които ще се водят предговори са ДПС.
„Труд“пише и за инцидент, който за късмет е завършил без сериозни последствия. Шуменка оцеля след удар с чук по главата, посочва изданието и пояснява, че до атаката се стигнало след спор за паркиране в квартал „Дивдядово“. Жената се отървала само с малка рана. Тя продължила да спори и след инцидента и дори строшила страничното стъкло на колата на нападателя си с вила, която взела от ръцете на съпруга си.
Хладното време отвя българския курортист на юг, посочва във водещата си статия „24 часа“. Според вестника хората отиват масово на еднодневно море по егейското крайбрежие на Гърция. Офертата включва път, чадър, шезлонг, обяд и кафе в заведение на плажа.
ГДБОП се захваща с невероятния скандал, който избухна около присъствието на консорциума EABG в България и намеренията му за инвестиции в писта за Формула 1, посочва изданието в материал на две страници. В България пристигна съветникът Ануар Бадан, който влетял във ВИП-а на летището, бесен от получен мейл, в който лицето Алекс Цеков му иска 94 милиона долара, „за да изглади нещата“. Източник на „24 часа“ твърди, че има съмнения, че всичко е свързано с други сериозни пари, които са влизали в джобовете на определен кръг хора и които премиерът Бойко Борисов е спрял. Според източника става дума за доставките на газ у нас.
Тридесет и седем годишен затворник намери портфейл с 450 лева в Дупница и без колебание го занесе в полицията, отбелязва на първа страница „Стандарт“. Мъжът излежавал присъда за грабеж в Бобов дол, но бил пуснат в домашна отпуска за примерно поведение, когато се натъкнал на портмонето.
Вестникът отделя и две страници на земетресенията. Мощни трусове изплашиха до смърт пет държави по света. Само за нялко часа земните пластове с грохот разтърсиха Нова Зеландия, Индонзезия, Япония, Тонга и Перу, посочва изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *