Иван Славков-Батето: Исканият вот на доверие не е сериозен ход, тъй като е с очакван край

© Снимка:БГНЕС

Скандалът с изнесените аудиозаписи засяга пряко правителството, но той е неминуем, каза за „Хоризонт“ Иван Славков – Батето. „Събирането и изнасянето на данни, винаги е угодно за едни групи в една посока, за други – в друга. Предстоят и избори. Затова неминуемо е това да дойде като един много хубав предмет за обсъждане, третиран крайно противоречиво“, коментира Славков.
Славковсмята, че призивите на Сергей Станишев за улични протести имат основание и дорипротести може да се организират. Според него БСП не е достатъчно силна опозиция, която да може да вземе властта, но винаги може да използва създадените предпоставки за едно недоволство, което „налива вода в мелницата на тези, които смятат да пристъпят към предсрочни избори“.
Според Иван Славковискането на вот на доверие от страна на правителството е излишно действие. „Това не е сериозен ход, тъй като е с очакван край“, каза още Славков.
Батето отрича възможността в основата на тези ходове да стоят бивши кадри на Държавна сигурност, които обслужват руските интереси в България. По думите на Славков, щом определени хора вече на са на служба, те нямат никаква власт, нито позиции в държавата. Връщането на 20 посланика не означава, че управляващите са „бръкнали в раната Държавна сигурност“.
Иван Славков подчерта, че очаква да се появят още „флашки“ със записи. Също така очаква министри да си подадат оставките. Според неговата класация, редът на подаване на оставки би могъл да бъде следният: първи -Симеон Дянков, след него /поради историята с шапа и охраната на границите/ -Цветан Цветанов и МирославНайденов.
По думите на Славков, дори и след вота на доверие, скандалът с подслушването и изтичането на информация, няма да отшуми лесно, защото този път и синята коалиция няма да замълчи.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *