Танов е бил подслушван по искане на Върховната касационна прокуратура

© Снимка:БГНЕС

Върховната касационна прокуратура е поискала ползването на СРС-та спрямо директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов. Това е станало в рамките на досъдебно производство за съмнения за контрабанда срещу група лица, обяви председателят на подкомисията за СРС-та Явор Нотев:
Бих искал да направиме уговорката, че проверката не е завършила. На извънредно заседание имахме възможност да се срещнем с представител на прокуратурата на Република България и да обменим информация. По-скоро комисията да се запознае с изнесена от него информация за това, че за периода,към който се отнасят разпространените записи, по отношение на господин Танов са прилагани специални разузнавателни средства както по отношение на него, така и по отношение на други лица във връзка с разследване по подозрение за извършвано тежко престъпление от прокуратурата на Република България.
Това прилагане на специалните разузнавателни средства, както сами се убедихме от направената проверка, е станало на законово основание при спазване на изискванията на закона, за да бъдат разрешени тези средства. Предстои да се установи дали от събраната информация чрез тези средства съдържа разговорите, които бяха публично оповестени. Дали те са същите или са сходни по своето съдържание и вид и дали се отнасят за това да са проведени между лицата, за които се появи информация в общественото пространство.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *