Играчите търсят пазар за финансови книжа

Фючърсите върху индексите понижиха стойността си преди отварянето на борсите във вторник, подсказвайки за слабо начало на търговията. По-рано през деня фондовите пазари в Азия и Европа също регистрираха спад в цените на акциите.

По мнение на повечето брокери колебанието ще остане сред играчите преди заседанието на Федералния резерв на САЩ след две седмици, когато ще определи какви ще бъдат лихвите в страната, пише в. „Дневник“.

В края на миналата седмица Уолстрийт отчете поскъпване на книжата на фона на коментарите на американския президент Джордж Буш и председателя на Фед Бен Бърнанки.

Състоянието на американската икономика се наблюдава в момента под лупа заради разнопосочните данни от последните две седмици.

Ключова икономическа новина във вторник беше доклад на Министерството на търговията, който да покаже какви са юлските разходи в строителната индустрия на страната.

Очакваха се още числа от производствения сектор, а в края на седмицата ще има яснота и върху състоянието на трудовия пазар.

Финансовите компании пострадаха сериозно през последните два месеца заради разпространяването на кредитната криза от двете страни на Атлантическия океан. Това даде основание на играчите да намалят инвестициите си в такива книжа.

Според в.“Файненшъл таймс“, който се позовава на информация на „Стандарт енд Пуърс“, в момента американските инвестиционни банки и другите финансови компании в страната преживяват най-големия срив в акциите си на базата на тяхната балансова стойност за последните десет години.

Големият въпрос пред инвеститорите е дали понастоящем има бичи пазар за тези книжа, добавя още изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *