Имотите ни магнит за европенсионерите

Заедно с Хърватска и Турция, България е определена като оазис за хора, приключили трудовата си дейност, пише германският седмичник Wirtschaftswoche

Досега в страната от инвестиции в имоти се интересуваха повече британците, но според немския седмичник с влизането на страната ни в ЕС, все повече германски пенсионери обръщат поглед към България. Немската посредническата фирма Deutsches Immobilienkontor Bulgarien в момента получава около 50 запитвания на ден за недвижими имоти в страната ни, докато само преди година е имало не повече от две три запитвания дневно. Заедно с Хърватска и Турция, страната ни е определена като оазис за пенсионерите в Германия, пише в. Wirtschaftswoche.

Германците предпочитат имотите около големите градове край морето, като Варна. Все още обаче богати немци, заселили се у нас няма – повече от хубавите вили по крайбрежието принадлежат на българи. Немците, които се интересуват от закупуване на имоти у нас, са предимно работници и служители във фирми в предпенсионна или пенсионна възраст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *