Идеите на ЕК за подпомагане на рибарите не срещат подкрепата на Европа

Франция, Португалия и Испания посрещнаха доста хладно предложенията на Европейската комисия за оказване на помощ за риболовния сектор, предаде AFP.
Предвид множеството протести относно високата цена на горивата и натиска на големите европейски държави, през миналата седмица Брюксел очерта някои възможности за подпомагане на европейските рибари. Комисарят по риболова Джо Борг предложи да има някаква финансова помощ за риболовци, които не излизат в морето за период от три месеца, както и да се разреши осигуряването на държавна помощ и по-гъвкаво използване на европейските фондове за преструктурирането на риболовния сектор.
„Комисията даде някои позитивни предложения, но мисля, че трябва да отидем много по-далеч“, каза френският министър на земеделието Мишел Барние. „Надяваме се на много по-добри идеи от страна на Брюксел”, коментира и испанският му колега Елена Еспиноса Мангана. А португалският министър на земеделието Хайме Силва изрази съжаление, че ЕК така и не казва нищо за цената на горивата за риболовния сектор.
econ.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *