Изкупуват имоти по морето на 1/2 цена

Специализирани фондове изкупуват жилищни имоти, собственост на британски и ирландски граждани, които заради финансовата криза са принудени да се освободят от тях. Това съобщи британското издание „Маркет уоч“ (Market Watch), цитирано от сайта imoti.net .
Целта на продажбите е собствениците на жилищата от Острова да се освободят от тях с минимални загуби, уточнява изданието. Така продажните цени на имотите стигат до 50% от тези на които са били купени. Става въпрос за имоти, които са били придобити с намерението по-късно да бъдат препродадени, коментираха брокери. Такива са повечето ваканционни апартаменти в курортите по крайбрежието.
Според неофициална статистика на компаниите за недвижими имоти у нас, едва половината от ваканционните жилища са били купени с цел да бъдат използвани по време на летния сезон или да бъдат преотдавани с помощта на компаниите за пропърти мениджмънт.
Неотдавна Агенцията по вписванията също разпространи информация, която сочи, че в България пазарът на ваканционни имоти е изпаднал в колапс.
Според „Маркет уоч“ стратегията на специализираните фондове, изкупуващи имоти по Черноморието, е да се възползват от прогнозите за устойчиво развитие на крайбрежните райони в България след края на кризисния период.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *