Изкуственият интелект прави интересна прогноза за цената на Биткойн

През 2022 г. OpenAI стартира ChatGPT – бързо нарастващ инструмент от света на изкуствения интелект (ИИ), който все още е под въпрос спрямо неговото въздействие върху криптоиндустрията в световен мащаб.

Прогнози на ChatGPT

Според ChatGPT, чатботът, изграден на базата на модели и анализ на данни, прогнозира, че Биткойн ще достигне най-високата си цена до момента през 2023 г., като достигне връх между $100,000 и $120,000.

Тази прогноза се определя от редица фактори, включително увеличаващите се институционални инвестиции. Притокът на инвеститори към крипто пазара е един от основните фактори, които наскоро повишиха цената на BTC.

Значителните крипто инвестиции от страна на известни компании като MicroStrategy допринасят за промяната в общественото мнение относно Биткойн. Наскоро компанията обяви, че между 24 март и 4 април закупи още 1 045 BTC за около $29,3 милиона.

След тази покупка MicroStrategy вече притежава внушителните 140,000 BTC, които са придобити на обща покупна цена около $4,17 милиарда.

Биткойн продължава да впечатлява с резултатите си с ръст над 80% само през първата половина на 2021 г., което доведе до удвояване на броя на Биткойн милионерите, като само до средата на април са се появили над 50 000 нови милионери.

Прогнози на пазарните анализатори

Когато става въпрос за прогнози, неотдавна макро експертът и управител на фондове Ден Тапиеро сподели оптимистичната си прогноза за Биткойн (BTC), според която пазарната капитализация на Биткойн може да достигне $10 трилиона в бъдеще.

Според Раул Пал, главен изпълнителен директор на Real Vision, активът може да преживее значителен ръст на фона на банкови фалити в САЩ, което може да доведе до евентуално увеличение от 80% в рамките на една година, като цената му може да достигне $50,000.

От своя страна, гледайки по-краткосрочно, Майк Макглоун, старши макро стратег на Bloomberg Intelligence, смята, че подемът на Биткойн (BTC) и Етериум може скоро да приключи, тъй като крипто и рисковите активи са изправени пред потенциален корекция.

Важно е да се отбележи, че тази статия не трябва да се разглежда като инвестиционен съвет и винаги трябва да извършвате собствени проучвания преди да предприемете каквито и да било стъпки към криптоинвестирането.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *