Джо Роугън коментира въздействието на Илон Мъск в Twitter и последствията от RESTRICT

Някои критици на закона смятат, че неговото приемане дава на правителството пълна власт над дигиталните права, застрашава неприкосновеността на личнните данни и ограничава потока на информация. В един от епизодите на подкаста „The Joe Rogan Experience“ на 5 април, Джо Роугън обсъжда закона и изказва загриженост относно потенциалното въздействие на туитовете на Илон Мъск върху криптовалутите. В разговора с Големия Джей Оукърсън и Ари Шафир, те дискутират за закона и неговия неясен характер. Белият дом представя закона като начин за борба с технологичните заплахи за благосъстоянието и сигурността на гражданите на САЩ. Законът упълномощава министъра на търговията да преглежда транзакциите на определени чуждестранни субекти, които предлагат „продукти или услуги в областта на информационните и комуникационните технологии“ (ICTS).

Роугън изразява загриженост относно частта от законодателството, която поставя „въздействието върху критичната инфраструктура и дигиталната икономика на страната“ под „неоправдани и неприемливи“ рискове за националната сигурност. Това може да доведе до объркване относно това какво представлява положително или отрицателно въздействие върху дигиталната икономика. Освен това, Роугън изразява съмнения относно термина „дигитална икономика“, който не е ясен и не определя дали се отнася за съществуващата дигитална икономика или за централизирана система от дигитални валути като тази в Китай.

В подкаста се споменава и туитът на Илон Мъск за Dogecoin, който доведе до увеличение на цената с 22% за няколко минути. Роугън поставя под въпрос положителното или отрицателното въздействие върху дигиталната икономика, което може да имат подобни действия.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *