Биткойн падна под $29 000: Пазарът се подготвя за корекция напред.

Според материала на CNBC от сряда, цитиращ Джоел Крюгер, пазарен стратег във форекс и крипто платформата Lmax Group, разпродажбата на криптовалутата е необходима корекция след тазгодишното рали и инвеститорите печелят, тъй като по световните пазари се наблюдава намаляване на риска.

Очаква ли ни пазарна корекция?

Сигналите за глобална инфлация причиниха настроение в пазара, съсредоточено в посока на намаляване на риска. В сряда Великобритания отчете годишно увеличение на индекса на потребителските цени за март, достигайки 10,1%, което надхвърли прогнозите за ръст от 9,8%.

В четвъртък Lmax Group написа в Twitter, че крипто пазарът трябва сериозно да преосмисли начина, по който ценообразува относно паричните политики.

Показанията на Гари Генслер (ръководител на SEC) пред Конгреса във вторник бяха друг негативен фактор, тъй като той заяви, че голяма част от бизнес модела на крипто индустрията е изградена около неспазването на регулациите за ценните книжа.

В скорошно интервю, пазарният експерт, познат като „Soloway“, изрази загрижеността си относно неотдавнашните изявления на Федералния резерв и прогнозира рязък спад на фондовия пазар, който ще се отрази на крипто пазара.

Майк Новограц, главен изпълнителен директор на Galaxy Digital, наскоро подчерта, че желае Биткойн да расте стабилно и устойчиво, а не да преживява внезапни скокове, които могат да бъдат пагубни за индустрията.

Ликвидации на крипто пазара

През последните 24 часа крипто пазарът претърпя ликвидации на обща стойност от $300.1 милиона, засягайки търговците, които бяха заели дълги позиции на пазара.

По-голямата част от ликвидациите се случиха на ByBit, Binance и OKX, които заедно образуваха над 80% от общия обем. По-голямата част (89%) от тези ликвидации включваха дълги позиции.

Общо 88,379 търговци бяха засегнати, като най-голямата ликвидация беше по LTC-USDT, дълга позиция на стойност $3.92 милиона на Binance.

През последните 24 часа общата пазарна капитализация на криптовалутите намаля със 4.02% до $1.22 трилиона. Общият обем на търговията през последното денонощие се увеличи с 33.08% до $62.36 милиарда.

Цената на Етериум също се понижи, губейки позиции на ценова подкрепа от $2,000. Към момента на писане на статията, цената на алткойнът е $1,954.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *