Русия разглежда използването на криптовалути за международни плащания

Този ход би могъл да представлява съществен напредък за Русия, която е обект на международни санкции след своето втръсване в Украйна.

Новината за интереса на централната банка в криптовалутите беше обявена на 18 април. Също така бе съобщено, че ръководителят на банката обсъди темата на тържество с представители на партия „Нов народ“.

Въпреки че централната банка обикновено се изказва против използването на криптовалути, според предоставената информация тя е по-открита към идеята за използването им за международни плащания.

Предложеният експеримент ще бъде част от по-широка рамка, тъй като Русия продължава да работи по регулациите за криптовалутната индустрия.

Скорошни актуализации включват планове за разрешаване на дейността на криптовалутните борси от второто тримесечие на 2023 г., като се акцентира върху стабилните монети.

Растящото възприемане на криптовалутите в Русия е наблюдавано от властите на страната, които докладват директно на Путин за употребата и растежа на индустрията.

Един законопроект за блокчейн вече е приет на първия парламентарен етап, а от миньорите се изисква да отчитат точно приходите си, или рискуват да бъдат осъдени на затвор.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *