Експерти коментират прогнозите за цената на Биткойн през 2023 година

В тази статия ще разгледаме няколко мнения на финансови експерти и инвеститори, които се опитват да прогнозират бъдещите движения на водещата децентрализирана валута до края на годината.

Група от 32 специалисти в областта на финансовите технологии и криптовалутите проведе анкета чрез инвестиционната платформа Finder, прогнозирайки, че цената на Биткойн ще достигне връх от 42,225 долара през 2023 г., но ще завърши годината на 35,459 долара.

Карло Ди Клементе, главен оперативен директор на GroveToken, заяви, че приемането на Биткойн като алтернатива на традиционното банкиране може да доведе до значително поскъпване на цената през следващото десетилетие.

Междувременно Джон Хокинс, старши преподавател в Университета в Канбера, смята, че Биткойн е спекулативен балон и в крайна сметка ще се пропукне.

Според панела на Finder 52% смятат, че сега е добър момент за покупка на Биткойн, 32% предлагат просто да се задържи, а 16% препоръчват да се продаде.

Повече от половината от участниците в дискусията смятат, че планът на президента Джо Байдън за затваряне на пролуката, свързана с „wash“ търговията при дигиталните активи, ще има отрицателен ефект върху Биткойн.

Към момента на писане на статията цената на Биткойн е 28,950 долара, със спад от около 4.5% за деня и 4% за последната седмица, като запазва ръст от около 3% за последния месец.

Настроенията в по-широкия крипто сектор и извън него, особено повлияни от регулаторната атака, която е в ход в момента, ще определят дали общият консенсус сред експертите за цената на Биткойн през 2023 г. ще се материализира.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *