Изнасяме се от блоковете в семейни къщи

Българинът започна постепенно да се изнася от блоковете във фамилни къщи. Тази тенденция показват данните на националната статистика, според които най-голям дял от новопостроените жилищни сгради имат къщите – 68,5 на сто, а кооперациите са 14,7 процента.

Въпреки това спрямо третото тримесечие на 2014 г. броят на вилите и общежитията се увеличава, докато броят на новопостроените жилищни кооперации и къщи намалява, допълниха от статистиката. Най-много жилища са въведени в експлоатация в областите Варна, Бургас и Пловдив.

От статистиката оповестиха данни и за показателя на доверие на потребителите през октомври. Според анализите той запазва равнището си от юли.

Оценките на потребителите показват, че има известна положителна промяна във финансовото състояние на техните домакинства през последните дванадесет месеца. Очакванията на живеещите в селата са тя да продължи и през следващата година, за разлика от населението в градовете, което е малко по-песимистично настроено в сравнение с три месеца по-рано.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *