Изцяло на червена територия завършиха родните индекси

Акциите на стария континент записаха умерени покачвания в средата на седмицата благодарение на силните данни за икономиките на Германия и САЩ.

Българските индекси изтриха печалбите си от началото на деня и застават изцяло на червена територия, като най-губещ днес беше BGREIT, който отстъпи с 0.97%. Сделките на Българска фондова борса днес са на стойност от близо 3.5 млн. лева като за това допринесе най-вече една пакетна сделка с книжата на ДФ Реал финанс в последните минути на търговската сесия.

Продължава активната търговия по позицията на Елана Агрокредит АД, която започна да се търгува публично в края на миналата седмица, като днес цената на затваряне на дружеството беше 1.03 лева за брой.

Сред най-търгуваните компании за деня се наредиха и Булгартабак – холдинг и Адванс Терафонд, но и двете дружества записаха спадове съответно от 2.85% и 1.29%.

Свилоза записа най-сериозен ръст днес. Акциите на химическото дружество скочиха с 12% след като компанията отчете 76% ръст на печалбата за деветмесечието.

На пазара на компенсаторни инструменти земеделските бонове скочиха до цена от 52 стотинки за лев номинал, докато компенсаторните записи паднаха до 36.5 стотинки за брой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *