Икономически събития за 06.07.2009г.

Картината на данните през изминалата седмица беше доста смесена и като цяло разочароваща пазарите. Капиталови пазари се понижиха и доходността на облигациите спадна още повече.
Въпреки това, нямаше много отрицателни числа, като тенденцията е все още за подобрение, повечето данни бяха малко под очакванията на всички и пазарните съмнения за устойчивостта на възстановяването са бяха подсилени. Като цяло данните не бяха така добри, както се очакваше през последната седмица, но отклоненията от общото мнение на пазара не бяха огромни.
Предстои ни много слаба седмица в САЩ. ISM извън производството излиза в понеделник. Ние очакваме да се увеличи от 44,0 през май до 48,0 за юни, отразявайки повишаването в други показатели. В петък на потребителското доверие за юли от Университета на Мичиган би трябвало да привлече вниманието, като на пазара все повече се фокусира върху потребителите да се прецени дали възстановяване може да последва през 2010 година. Очакваме малко разочарование от гледна точка на спада от 70,8 до 70,6 (консенсуса е 71). Високите цени на петрола и по-ниските акции са краткосрочния насрещен вятър на потребителското доверие. Седмичните молби за безработица са е интересни в момента, като мярка за това колко бързо пазара на труда се подобрява.
Срещата на Г-8 в четвъртък в Италия би трябвало да получи малко внимание на FX пазара. Китай ще участва на втория ден от срещата на Г8, когато ще се опита да вкара в дневния ред за нова глобална резервна валута. Ако това се случи, би могло да постави долара под натиск. Все пак, ние не мислим Китай ще успее при определянето на дневния ред и подкрепата на долара от други лидери ще бъде непроменена.
Основната атракция в Европа тази седмица са немските фабрични поръчки и индустриалното производство.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *