Технически анализ на валутите

автор:ФК ИК Популярна каса АД

EUR/USD
Евро/долар имаше умерена низходяща инерция в петък. На четиричасовата графика виждаме, че трендлнията подкрепа бе нарушена надолу. Несъмнено нямаме значително движение засега като двойката показа неясна посока през последните няколко седмици, но този факт би трябвало да ни отведе към по-засилен низходящ натиск с тестване на ключовото равнище 1.3750. Непосредствена съпротива се вижда на 1.4050. CCI е в посока надолу към -100 на четиричасовия таймфрейм, предполагайки потенциален натиск надолу.

GBP/USD
Паунд/долар имаше умерен низходящ моментум в петък. Двойката достигна дъно на 1.6301 и затвори на 1.6324. Пробива надолу на трендлинията на подкрепа на четиричасовата графика, би трябвало да задържи низходящия натиск за тестване на нивото 1.6180. Пробив под това равнище ще предизвика по-нататъшен низходящ сценарий. Най-близката съпротива е на 1.6350, последвана от 1.6425. Индикатора CCI е на път да пробие надолу -100 на дневната графика, сигнализирайки за потенциален низходящ натиск.

USD/JPY
Долар/йена не направи значително движение в петък, като имаше само 42 пипса движение, индикирайки нерешителност и колеблив пазар. За предпочитане е низходящия сценарий, поне за тестване на района 94.50. В посока нагоре,съпротивата 96.70 остава важна за тази седмица. CCI е в неутрална зона на дневната и четиричасовата графики.

USD/CHF
В петък долар/франк имаше умерен възходящ импулс. Подобно на евро/долар нямаме ясна посока в средносрочен период засега, но факта че трендлинията подкрепа издържа и триъгълника беше нарушен нагоре би трябвало да предизвика по-нататъшен възходящ натиск с тестване на зоната 1.0970. Първата подкрепа е на 1.0825, последвана от 1.0780. CCI е в неутрална зона на дневната графика.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *