Имаме най-апетитните имоти в Европа

Пазарът на имоти в България ще отбележи най-висок ръст в Европа през 2007 г. Това прогнозира международната инвестиционна и консултантска компания Obelisk International, цитирана от investor.bg. Активността в сектора ще се запази заради увеличаването на външните инвестиции след присъединяването на страната ни към ЕС, смятат анализаторите. Върху пазара ще влияят и разширяването на туристическия поток, и повишаването на благосъстоянието на населението. Увеличеният обем на търговията ще стимулира развитието на нови проекти за строителство на складове, логистични центрове и хипермаркети в големите градове.

От британската консултантска компания Assetz обаче предупреждават, че въпреки изключителните възможности за печалби, които България предлага на инвеститорите в последните години, не е сигурно, че досегашният ръст на цените ще се задържи още дълго.

Най-горещ ще е пазарът на парцели за строителство, като търсенето за големи бизнес проекти ще съвпадне с търсенето за жилищно строителство, смятат от Obelisk International.

Средният ръст на цените на бизнес имотите през тази година ще е около 15%, очакват наши брокери. Новите жилища ще поскъпнат средно с 5-7 на сто.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *