Има увеличение на контрабандата в страната

© Снимка:БГНЕС
Антоний Странджев – бивш зам.-директор на Агенция „Митници“

Има увеличение на контрабандата в страната – каза пред „Хоризонт“ бившият заместник-директор на Агенция „Митници“
Антоний Странджев:
Действително има увеличение на контрабандата – основно на цигари – а дали сумата е точно тази…, мога да кажа само, че тя е значителна.
По повод на фирмата на Михаил Михов – Мишо Бирата, Странджев каза, че е имало закононарушения, но е „много малък да коментира взаимоотношенията между президента и премиера по този въпрос“.
Странджев уточни, че не е уволнен, а е подал оставка от митниците и целта е била да даде два месеца глътка въздух на Агенцията, за да се изпълнят задачите, както е и станало в края на годината. Той потвърди в предаването „Неделя 150“ автентичността на разговора си с Ваньо Танов, но каза, че е бил сложен на това място, за да действа, а не за да слуша телефонни разпоредби.
Независимо от упражненото „телефонно право“, проверката, свързана с бизнесмена Михаил Михов, е била завършена. Странджев каза още, че документите от инспекцията са изготвени и се съхраняват в Агенцията.
Странджев потвърди, че с Танов са съмишленици от много години и това е, „защото спазват законите“. Той сподели, че двамата с директора на Агенция „Митници“ са били наясно, че са подслушвани. Те не са се притеснявали, защото е нямало от какво да се притесняват. Даже са мислили, че така е по-добре, за да се разбере, че няма нищо около тях.
Далеч съм от мисълта, че Цветан Цветанов не е запознал премиера с подслушването ни. Както лекарят знае кога и от какво е болен, така и ние усещаме кога сме контролирани и кога не.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *