Инвестбанк увеличава капитала с 10 млн. лв.

Общото събрание на акционерите на Инвестбанк АД, проведенов четвъртък, 27 август, е взело решение за увеличение на капитала на банката с 10 млн. лв., съобщи финансовата компания.
Акционерният капитал ще бъде увеличен с парични вноски от основните акционери на банката, като не се съобщава емисионната стойност на новите акции. В настоящия момент основният капитал на Инвестбанк АД е 70 млн. лв.
В началото на 2008 година Инвестбанк планираше да осъществи първично публично предлагане (IPO) като емитира именно 10 млн. броя акции с емисионна цена, определена в ценовия диапазон от 5,90 лв. (минимална емисионна стойност) до 7,20 лв. (максимална емисионна стойност). Проспектът на банката бе КФН. IPO-то обаче така и не бе осъществено.
ТБ Инвестбанк АД е дъщерно дружество от холдинговата структура на „Феста Холдинг” АД, което е основен акционер, притежаващ 70,10% от капитала на банката.
За шестмесечието на тази година Инвестбанк обяви нетна печалба в размер на 5,3 млн. лв. при печалба от 7,3 млн. лв. година по-рано. Обезценките на кредити и вземания, включително и по финансов лизинг за периода възлизат на 2,131 млн. лв.
Активите на Инвестбанк АД към края на юни са на стойност 1,149 млрд. лв.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *